שאלות רבות עולות בפורומים השונים של פורטל בית משותף. אנחנו מביאים לכם כאן שאלות ותשובות נבחרות.
לאחרונה נפלו כמה אריחים מהחיפוי החיצוני של הבניין שלנו. האם הקבלן אחראי לבצע את התיקון או שחלה התיישנות על עבודתו? והאם אין כאן רשלנות של הקבלן למרות שהבניין שלנו בן 10?
תשובתו של מנהל הפורום:
ראשית, אין האמור מהווה תחליף לייעוץ משפטי.
לא מתחילים את 'מרוץ' ההתיישנות כל עוד לא נוצרה עילה לתביעה. לפי מה שכתבת, כעת נתגלה הליקוי, ולכן כעת מתחיל 'מרוץ' ההתיישנות שאורך 7 שנים, כלומר התיישנות תחל רק בעוד 7 שנים.
באופן עקרוני הקבלן אחראי על הבניין למשך תקופת השרות המתוכננת שלו. באופן מעשי, עליכם כדיירים, וזה כנראה מופיע באותיות הקטנות בחוזה הרכישה, מוטלת החובה לפעול על פי תקן 1525, כלומר – לערוך בדיקה על ידי מהנדס קונסטרוקטור מדי 5 שנים, ולפעול על פי ממצאיו והמלצותיו. בהנחה שלא עשיתם בדק כזה והבניין כבר בן יותר מ- 10 שנים, הרי ש"התרשלתם" פעמיים והפחתתם את אחריותו של הקבלן.
בנוסף, המילה "קבלן" איננה חד משמעית, ובמקרה של תביעה מצידכם אתם עלולים למצוא את עצמכם "מועברים" בין סוגי הקבלנים: קבלן החיפוי, קבלן השלד, קבלן החלונות, קבלן האיטום, הקבלן הראשי, היזם, חברת התחזוקה, ועוד ועוד.
אז מה עושים?!
נפילת אריחי חיפוי מסוכנת מאוד עבורכם כדיירים וכדאי לטפל בה לפני ובמקביל למציאת "אשם" שיישא בעלויות בסופו של התהליך.
מומלץ לפנות למהנדס שיקום לאבחון רשמי ומוסמך של הבעיה, של אופן השיקום המומלץ, וקבלת הערכה ראשונית של עלויות השיקום. ישנם מהנדסי שיקום המתמחים גם בתביעות משפטיות כך שיוכלו גם לייעץ לכם בנושא המשפטי.
רוצים לקרוא עוד? פנו לפורום שיפוץ בינוי, איטום ובידוד של פורטל בית משותף.
מחפשים קבלן שיפוצים? פנו למוקד לדייר.